Podaruj 1%

Przekaż 1% podatku

Nasz KRS: 0000535009

Fundacja im. abp. Józefa Kowalczyka Prymasa Polski posiada status organizacji pożytku publicznego. Figuruje ona w “Wykazie organizacji pożytku publicznego uprawnionych do otrzymania 1% podatku dochodowego od osób fizycznych za rok 2018” na stronie internetowej Narodowego Instytutu Wolności (nr 8529).

Dzięki 1% podatku Fundacja im. Józefa Kowalczyka Prymasa Polski może realizować swoje cele:

• wspieranie działalności Ośrodka Opiekuńczo-Rehabilitacyjnego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej Caritas Diecezji Tarnowskiej w Jadownikach Mokrych,

• prowadzenie działalności charytatywnej przez niesienie pomocy najbardziej potrzebującym: dzieciom, młodzieży, osobom starszym, chorym i niepełnosprawnym w Jadownikach Mokrych,

• sprawowanie pieczy nad dziedzictwem tzn. nieruchomościami, zbiorami i dokumentacją upamiętniającymi pontyfikat św. Jana Pawła II oraz posługę abp. Józefa Kowalczyka Nuncjusza Apostolskiego i Prymasa Polski, wywodzącego się z Jadownik Mokrych,

• wspieranie w miejscowej parafii inicjatyw duszpasterskich i charytatywno-społecznych,

• wspieranie lokalnych inicjatyw kultury, tradycji i patriotyzmu zakorzenionych w wartościach chrześcijańskich.

Zmiana ustawy o podatku dochodowym daje fundacjom możliwość pozyskiwania od urzędów skarbowych, za wcześniejszą zgodą darczyńców, ich danych osobowych (imienia, nazwiska, adresu zamieszkania). Zachęcamy Państwa do udostępniania urzędom informacji na swój temat. Otrzymamy w ten sposób możliwość przekazywania podziękowań za wpłaty oraz informowania o celach, na jakie zostały przeznaczone.

Darczyńcom naszej Fundacji składamy serdeczne Bóg zapłać i zapewniamy o naszej modlitwie.

Zarząd i Rada Fundacji

33-271 Jadowniki Mokre 340